BATMAN / BEŞİRİ - 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İLKOKULU

May

2/B Sınıfı Dilimizin Zenginlikleri Projesi ayın etkinliği 'Türkü Ezberleme Çalışmaları'nda öğrencilermiz bildiği türkülere eşlik ederken bilmedikleri yeni türkülermizi de öğrenmiş oldular.

May

1/B Sınıfı Yüz Yüze Yüz Oyun 'Balık Ağı' oyununu oynarken tüm sınıf çok eğlendiler.

May

1/C sınıfı Yüz Yüze Yüz Oyun 'Bülbül Kafeste' oyununu oynarken ortaya eğlenciler kareler çıktı.

May

Beşiri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden görevli öğretmen ve idareciler okulumuzu ziyaret edip 4. sınıf öğrencilermize kısa bir tanıtım yaptılar. Kendilerine teşekkür ederiz.

May

Batman Gençlil ve Spor İl Müdürlüğü ve Jimnastik Federasyonu İl Temsilciliği koordinesinde düzenlenen İl geneli 07-14 yaş bireysel parkur jimnastik yarışmalarında;

Renas Sularvan 1.(Birinci)
Melek Zenon Sularvan 2.(ikinici)
Betül Kublay 1.(Birinci)

olmuştur. Öğrencilermizi tebreik ediyor ve başarılanın devamını diliyoruz.

May

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması okulumuzu ziyaret etti ve öğrencilermize uygulamalı kısa bir eğitim verildi. Düzenlenen etkinlikte; Trafik eğitim çadırı üzerinde görsel yaya yolu ve işaretleri hakkında eğitim, uygulamalı yol kontrol faaliyetleri ve denetleme faaliyetleri, Jandarmanın tanıtımı, amacı ve malzemeleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Öğrenciler merak ettiklerini sorarak, görerek ve dokunarak öğrendiler. Emeği geçen herkese teşşekkür ederiz.

May

3. sınıf öğrencilerimiz fen bilimleri dersinde öğrendikleri doğal ve yapay çevre konusunu, yaptıkları yapay çevre tasarımı ile pekiştirdiler. Yapay çevre unsurları tasarımlarını derste arkadaşlarına anlattılar. Çevremizdeki yapay çevre unsurlarından ilham alırken hayal gücüyle gelecekte olabilecek unsurları konuştular.

May

Parkurlu oyunlar, oyuncuların refleks ve çevikliklerini sınayarak engelleri hızlı bir şekilde aşmalarına odaklanan kondisyon gerektiren eğlence ve spor odaklı oyunlardır. Bu tür oyunlar, oyunculara hem eğlence sunmayı hem de fiziksel becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

“Bedensel farkındalık dediğimiz bu durum, bir çocuğun kendi vücuduyla ilgili bilinçli ve anlayışlı bir şekilde bağlantı kurabilme yeteneğidir.” Bu, çocuğun vücut parçalarını, hislerini, hareketlerini ve fiziksel deneyimlerini anlama ve değerlendirme becerisini içerir.

Bedensel farkındalık, çocukların duyusal algılarını, motor becerilerini ve genel sağlık ve iyi hissetme durumlarını anlamalarına yardımcı olan önemli bir gelişim alanıdır.

May

Akıl ve zeka oyunları, bilgiye dayalı olmadan hızlı düşünebilme ve pratik çözümler üretebilmeyi gerektiren, zihinsel becerileri geliştirmeye yönelik oyunlardır. Bu oyunlar beynin çabuk düşünebilme ve karar verme becerilerine hitap ederek çocukların kişisel ve zihinsel gelişimin arttırılabilmesi için oldukça faydalı görülmektedir.

Tüm öğretmenlerimiz derslerde ve ders dışı etkinliklerinde öğrencilerimizle akıl zeka oyunlarını oynayarak kaliteli zaman geçiriyorlar.

May

Çocuklarımız eğlenerek öğrenmeye devam ediyorlar. Teorik olarak öğrendiklerini gerçek yaşamda nasıl kullanacakarını görerek bilgilerini daha kalıcı hale getiriyorlar.

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesi mayıs ayının ilk haftasının etkinliği olan 'Baş Harfini Değiştir'  etkinliği yapıldı. Öğrencilermiz kelimelerin baş harflerini değiştirip kendileri yeni kelimeler üretirken hem eğlendiler hemde öğrendiler.

May

Ülkemiz yüzölçümünün %30'u ormandır. Bu devasa alanda Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz, orman yangınlarını önlemek için orman yolları, yangın önleme şeritleri, orman bakımı, enerji nakil hattı altları yakınında yanıcı etmenlerin temizliği gibi birçok çalışmayı gerçekleştirmektedir. Ancak alanın büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bu alanı çöp ve atıklardan arınmış hale getirmek, temiz tutmak, korumak sadece bir kurumun değil, toplum olarak hepimizin görevi ve sorumluluğudur.

Orman yangınlarının %90'ı insan kaynaklı nedenlerle başladığını düşündüğümüzde ormana atılan atıklar orman yangınlarının çıkması ve ilerlemesinde önemli role sahiptir.

“Orman Benim" kampanyasıyla toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi adına ormanın hepimizin emaneti olduğu ve hep birlikte korumamız gerektiğini, orman yangınlarını önleme konusunda milletçe alacağımız tedbirlerin olduğunu kamuoyuna anlatacağız.

Doğaya atılan cam, plastik, kâğıt vs. gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu için son derece tehlikeli olduğunu toplum olarak hepimiz biliyoruz. Bizim için havayı ve suyu temizleyen ormanlarımızı atıklardan temizlemek için hep birlikte harekete geçiyoruz.

Her yıl seyahat halindeki araçlardan atılan, ormana yakın yerleşim yerlerinde rüzgarlarla ormana sürüklenen, orman yakınında yapılan piknik gibi etkinlikler sonrası bırakılan ve doğaya karışan atıkları çocuk, genç, erkek, kadın demeden 81 ilimizde bir olarak hep beraber topluyoruz ormanlarımızı hep birlikte koruyoruz.

Bunun için “Orman Benim" Kampanyasını 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 10.00'da 81 ilimizde düzenlenecek etkinliklerle başlatacağız.

Kampanyamıza vatandaşlarımızın katılım sağlayacağına gönülde inanıyor, özellikle kampanya bilincinin toplumun bütün kesimlerine ulaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla bütün orman dostlarımızı hem etkinlik alanlarımıza hem de sosyal medyada kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.

May

Dolu dolu geçen ayın kısa bir özetini hazırladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Çocuklarımız 'hemşire'lik mesleği ile tanışıp detaylı bir şekilde ne iş yaptığını öğrendiler. Bu mesleği yapabilmek için hangi özelliklere sahip olmak gerektiğini, bunun için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini öğrendiler. Hangi malzemeleri kullanıp hangi sahada çalışdıklarını anlatıp bu mesleği her yönüyle tanımaları sağlandı. Kıymetli velimize okulumuza gelip öğrencilerimize bilgi verdiği için teşekkür ederiz.